-
Produkty
- Inspiracje
- Blog
- Promocje
- E-hurtownia
-
Produkty
- Inspiracje
- Blog
- Promocje
- E-hurtownia




Poprzedni
keyboard_arrow_left
Następny
keyboard_arrow_right




PAK CHOI WOK 34CM COOKINI
241,90 zł

Indeks
HTXA1193-CX [002O2C]
Symbol
WNHC-34L
Kod kreskowy
5902643381193
Kolor
czarny
Długość [cm]
56.00
Szerokość [cm]
34.00
Wysokość [cm]
10.00
Średnica [cm]
34.00
Waga netto [kg]
2.100
Waga brutto [kg]
2.300
Kontakt z żywnością
Tak
Materiał
stal nierdzewna
Wok żeliwny z serii PAK CHOI marki COOKINI. Wykonany z ultra lekkiego żeliwa. Pogrubione dno 3,5mm odpowiada za równomierne rozprowadzanie ciepła. Zabezpieczone przed rdzewieniem / korozją. Zdrowie gotowanie z małą ilością tłuszczu. Powierzchnia odporna na zarysowania nawet metalowymi akcesoriami kuchennymi. NON STICK ż nieprzywierająca powłoka z innowacyjnym HONEYCOMB - plastry miodu ż równomierne rozprowadzenie małej ilości tłuszczu. Zdrowo i na lata!!! Uchwyt wykonany z twardego jednorodnego drewna zapewnia ochronę przed nagrzewaniem w czasie używania na kuchence. DŁUGOŚĆ 56.00 cm ŚREDNICA 34.00 cm WYSOKOŚĆ 10.00 cm
Szok termiczny dla patelni żeliwnych jest bardzo niebezpieczny. Po przygotowaniu posiłku należy odczekać aż naczynie ostygnie i dopiero umyć najlepiej ręcznie. Groźne dla cennych właściwości żeliwnej powierzchni może być także przyrządzanie potraw zawierających kwasy, alkohol, duże ilości cukru. Sok pomidorowy czy wino mogą uszkodzić ochronną warstwę na dnie patelni żeliwnej. Wówczas, aby patelnia żeliwna znów stała się lśniąca, śliska i gładka, trzeba ją oczyścić i ponownie zabezpieczyć olejem lub zakonserwować przez wypalanie. W czasie smażenia na patelni żeliwnej można używać przyborów kuchennych z każdego materiału, ponieważ żeliwo jest bardzo odporne. Najlepsze będą jednak łopatki silikonowe i drewniane. Ponieważ patelnie żeliwne bywają wrażliwe na wilgoć, trzeba pamiętać o ich dokładnym osuszeniu po każdym użyciu. Można w tym celu użyć papierowego ręcznika, ściereczki lub odstawić patelnię na ciepły palnik. By uniknąć rdzewienia naczyń, patelnie żeliwne powinno się przechowywać w suchym miejscu. Żeliwna patelnia długo też pozostanie funkcjonalna, jeśli będzie odpowiednio czyszczona. Nieumiejętne postępowanie podczas mycia patelni żeliwnej może doprowadzić do jej uszkodzenia lub nawet całkowitego zniszczenia!
Na silne zabrudzenie patelni żeliwnej pomoże też zalanie naczynia gorącą wodą i podgrzewanie go aż przypalone resztki dnia same odlepią się od ścianek. Po umyciu zawsze można też patelnię przetrzeć olejem, a następnie usunąć jego nadmiar i dobrze patelnię osuszyć. Jest to dobra i najprostsza metoda konserwacji patelni z żeliwa.
Szok termiczny dla patelni żeliwnych jest bardzo niebezpieczny. Po przygotowaniu posiłku należy odczekać aż naczynie ostygnie i dopiero umyć najlepiej ręcznie. Groźne dla cennych właściwości żeliwnej powierzchni może być także przyrządzanie potraw zawierających kwasy, alkohol, duże ilości cukru. Sok pomidorowy czy wino mogą uszkodzić ochronną warstwę na dnie patelni żeliwnej. Wówczas, aby patelnia żeliwna znów stała się lśniąca, śliska i gładka, trzeba ją oczyścić i ponownie zabezpieczyć olejem lub zakonserwować przez wypalanie. W czasie smażenia na patelni żeliwnej można używać przyborów kuchennych z każdego materiału, ponieważ żeliwo jest bardzo odporne. Najlepsze będą jednak łopatki silikonowe i drewniane. Ponieważ patelnie żeliwne bywają wrażliwe na wilgoć, trzeba pamiętać o ich dokładnym osuszeniu po każdym użyciu. Można w tym celu użyć papierowego ręcznika, ściereczki lub odstawić patelnię na ciepły palnik. By uniknąć rdzewienia naczyń, patelnie żeliwne powinno się przechowywać w suchym miejscu. Żeliwna patelnia długo też pozostanie funkcjonalna, jeśli będzie odpowiednio czyszczona. Nieumiejętne postępowanie podczas mycia patelni żeliwnej może doprowadzić do jej uszkodzenia lub nawet całkowitego zniszczenia!
Na silne zabrudzenie patelni żeliwnej pomoże też zalanie naczynia gorącą wodą i podgrzewanie go aż przypalone resztki dnia same odlepią się od ścianek. Po umyciu zawsze można też patelnię przetrzeć olejem, a następnie usunąć jego nadmiar i dobrze patelnię osuszyć. Jest to dobra i najprostsza metoda konserwacji patelni z żeliwa.

Darmowy zwrot
Do 30 dni
Wysyłka tego samego dnia
Dla zamówień złożonych do godziny 12:00
Darmowa dostawa
Przy zakupie powyżej 299złPowiązane produkty
GRANITEX Patelnia Wok 28cm z powłoką Il ag Xera Dur 2 340R
291,90 zł
171,90 zł
HARMONY Patelnia naleśnikowa 26cm z powłoką Ceralon 325R
181,90 zł
107,90 zł
ZWIEGER OBSIDIAN Patelnia 28cm non-stick GREBLON C3
315,90 zł
196,90 zł
ZWIEGER ENVIRO Patelnia grillowa 28cm + ostrzałka GRATIS
207,90 zł
135,90 zł
ZWIEGER OBSIDIAN Patelnia 20cm non-stick GREBLON C3
189,90 zł
118,90 zł
Recenzje (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Aby móc dodać recenzję, musisz dokonać zakupu.
Aby móc dodać recenzję, musisz dokonać zakupu.
Twoja ocena recenzji nie może zostać wysłana
Report comment
Czy na pewno chcesz zgłosić ten komentarz?
Report sent
Twoje zgłoszenie zostało przesłane i zostanie rozpatrzone przez moderatora.
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został przesłany i będzie dostępny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoja recenzja nie może zostać wysłana
Na naszym blogu



